Historie

Geschiedenis van SV Nucleus

Het idee voor SV Nucleus is ontstaan op 28 Maart 2014 in het conferentiecentrum van CORPUS in Oegstgeest. Op deze datum werd het Lab technology event gegeven, waar diverse sprekers vertellen over ontwikkelingen binnen het laboratoriumonderzoek. Hier mochten een aantal studenten van HS Leiden naar toe, waaronder drie studenten die later de drie originele oprichters van SV Nucleus zouden worden: Daphne Dieduksman, Merel van Dijke en Sander Keizer. Tijdens de pauze raakten deze studenten aan de praat met iemand van de stichting BioSciencepark, die hen er op wees hoe jammer het eigenlijk is dat de studenten les krijgen middenin het BioScience park, maar dat er eigenlijk nauwelijks contact is tussen de school en de bedrijven om ons heen. Dit was het zaadje dat in onze hoofden werd gepland en is uitgegroeid Dit gesprek zorgde voor het idee om een studievereniging te beginnen. Wat hen ook al langer stoorde, is het feit dat elke klas een eigen geïsoleerd eilandje is en er nauwelijks contact is tussen klassen, laat staan tussen klassen uit verschillende leerjaren. zij hebben besloten dat het tijd was om hier verandering in te brengen en SV Nucleus op te starten.

Bestuur 2014-2015

Merel van Dijke

Voorzitter

Ik ben Merel, derdejaars B&M en momenteel bezig met mijn specialisatie Microbiologie. Als voorzitter van SV Nucleus zorg ik ervoor dat de vereniging op rolletjes blijft lopen en stuur ik de rest van het bestuur aan. Daarnaast ben ik contactpersoon en onderhoud ik contacten met de opleiding, de hogeschool en met externe bedrijven. Ik ben, samen met twee anderen, oprichter van SV Nucleus. Buiten school sport ik graag, maar ik lig ook regelmatig op de bank met Netflix aan.

Anouk Spruit

Vice-Voorzitter

Hi, mijn naam is Anouk en ben woonachtig in het mooie Leiden. Dit jaar is het allereerste jaar voor S.V. Nucleus waarin alles nog van de grond moet komen. Als Vice-voorzitter zal ik er dan ook alles aan doen om dit binnen goede banen te leiden. Samen met mijn andere bestuursleden hoop ik een mooi jaar neer te zetten, waar met trots op terug gekeken kan worden. Naast het bestuursjaar zit ik in het 3de jaar met de specialisatie moleculaire biologie. Ik ben altijd in voor gezelligheid, nieuwe ideeën, maar vooral enthousiasme!

Thomas Morsch

Secretaris

Hoi ik ben Thomas Morsch, Ik ben de secretaris van S.V. Nucleus, ik hou mij bezig met de verslagleging van het reilen en zijlen van de vereniging. Daarnaast onderhoudt ik contacten binnen de vereniging. Helaas niet woonachtig in Leiden maar in het verre Alkmaar. Op het moment ben ik bezig met de specialisatie organische synthese van het HLO. Ik hoop jullie te zien op de activiteiten!

Sander Keizer

Penningmeester

Hoi, ik ben Sander, de penningmeester voor jaar 2014-2015. Ik ben een derdejaars student Biologie en Medisch Laboratorium Onderzoek, met de specialisatie Microbiologie. Mijn taak binnen het bestuur is het verzorgen van de financiën binnen de vereniging, zoals het afschrijven van het lidmaatschap, het betalen van rekeningen en de kosten van de activiteiten. Mijn persoonlijke doel voor dit bestuursjaar is het mogelijk maken van zo veel mogelijk leuke activiteiten en het opbouwen van een gezellige vereniging waar mensen nog jaren plezier van kunnen hebben.

Wouter Noest

Interne zaken

Hallo, ik ben Wouter. Ik ben 20 lentes jong en woon in Boskoop. In het dagelijks leven studeer ik Organische synthese. Naast mijn studie houd ik me bezig met de studie vereniging. Hier vervul ik de taak “Intern”. Ik hou me dus bezig met de communicatie tussen het bestuur en de leden. Daarnaast geef ik leiding bij de scouting, waar ik ook graag een biertje drink. Tussen dit drukke schema door ben ik ook nog een actief sportman. Ik doe al ruim tien jaar aan Jiu Jitsu. Ook naast Jiu Jitsu ben ik altijd wel te porren voor een leuke sport activiteit of borrel.

Arjaan Kooijman

Externe zaken

Mijn naam is Arjaan Kooijman. Vorig jaar heb ik bijgedragen aan het oprichten van de studievereniging en dit jaar ben ik bestuurslid. Ik ben belast met de sponsorwerving en ben het aanspreekpunt voor externe partijen. Ik loop al 7518 dagen op deze aarde rond. Delft is mijn geboortestad maar ben sinds anderhalf jaar woonachtig in de mooie Leidse binnenstad. Hier woon ik met mijn 4 huisgenoten en mijn slonzige kat. Ik studeer al 2 jaar chemie aan de hogeschool Leiden en organische synthese is mijn specialisatie. Ik hoop dit jaar een studievereniging op te bouwen waar de Hogeschool nog jaren plezier van heeft. Uiteraard hoop ik ook een hoop contact op te doen waar ik later, als ik groot ben nog veel aan zal hebben.

Bestuur 2015-2016

Roos Kaandorp

Voorzitter

Mijn naam is Roos Kaandorp, in het S.V. Nucleus jaar 2015-2016 zal ik de functie van voorzitter op mij nemen. De studievereniging is vorig jaar met succes op de kaart gezet. Als voorzitter zal ik er voor waken dat dit succes zal voortduren en dat nieuwe doelen zullen worden verwezenlijkt. Daarnaast houd ik het overzicht over de studievereniging. Ik studeer chemie, heb de specialisatie organische synthese gekozen en ben woonachtig in Haarlem. Tijdens dit bestuursjaar hoop ik naast het hebben van gezellige borrels veel nieuwe contacten op te doen.